האם בניית אתרים דרך פרילנסר היא הבחירה הנכונה בשביל עסקים קטנים ואנשים פרטיים המעוניינים להקים אתר? האם אפשר לחסוך בעלויות ועדיין לקבל מוצר איכותי ואפקטיבי כשעובדים מול בן אדם פרטי המספק שירותי בניית אתרים?
שאלה של עלות?
הדעה הרווחת בקרב הציבור היא שהעלות של בניית אתרים דרך פרילנסר נמוכה יותר מהעלות של בניית אתרים דרך חברה מקצועית, אך לא תמיד כך הדבר. בניית אתרים דרך פרילנסר עשויה גם להערים עליך קשיים שיבטלו כל חיסכון כספי שאולי הצלחת להשיג.
בניית אתרים היא מקצוע חופשי וישנה כמות אדירה של פרילנסרים העוסקים בתחום. חלק נכבד מהם רכשו את מיומנותם מלימוד עצמי וניסיון, ולכל פרילנסר יש את סגנון הבנייה שלו שלא תמיד מסתמך על הסטנדרטים הבינלאומיים.
עסק של איש אחד
כשעובדים עם פרילנסר צריך לקחת בחשבון שמתמודדים עם עסק של איש אחד – לטוב ולרע. אותו אדם חובש מספר כובעים במקביל: איש מכירות, מנהל פרויקט, מפתח אתרים ולעיתים קרובות גם מעצב אתרים. מצד אחד זה נוח שצריך להתעסק עם בנאדם אחד בלבד, אבל מצד שני צורת עבודה כזאת עלולה להאט את קצב העבודה ואף לפגום ביעילות.
זאת אחת מהסיבות שפרילנסרים מתקשים לעמוד בלוח זמנים ולרוב גם לא עובדים עם חוזים. תהליך בניית האתר שלך תתעכב ותיגרר חודש אחר חודש, וכידוע לכולנו, זמן שווה כסף. יכול אפילו להיווצר מצב שהפרילנסר מקבל הצעת עבודה גדולה יותר ונאלץ להזניח או אפילו לנטוש את האתר שלך לטובת אותה הצעה רק כדי לסגור את החודש.
תלות בלתי נסבלת
גם אם מצאת פרילנסר אמין ומוכשר שמספק לך אתר מוצלח ועומד בזמנים, העבודה לא נגמרת כאן. אתרי אינטרנט זקוקים לתחזוקה, טיפול בתקלות ולפעמים יש צורך לשדרג את האתר או לבצע בו שינויים מהותיים.
האתר שלך יהיה תלוי באיש אחד ויחיד, ואם אותו איש יוצא לחופשה, חולה או חס וחלילה גרוע מזה – אתה תקוע. כפי שציינו מקודם, לכל בונה אתרים יש סגנון כתיבת קוד משלו, כך שגם אם תנסה להשיג פרילנסר מחליף, יקח לו זמן עד שהוא יצליח לפענח את הקוד של קודמו.
עבודה עם חברת בניית אתרים
חברת בניית אתרים מקצועית מעסיקה אנשי מכירות, מנהלי פרויקטים, מפתחים ומעצבי אתרים שביחד יהיה אחראיים על בניית האתר שלך על הצד הטוב ביותר. הבנייה נעשית על פי פרוטוקול עבודה, בהתאם ללוח זמנים מסודר ועם תיעוד מלא של הפעילות על מנת לספק לך מוצר מוגמר שתוכל להתגאות בו במחירים שתוכל לעמוד בהם.