בניית אתר תדמית היא משימה מורכבת עבור כל עסק, ובעולם המשפטי הקושי אף גדול יותר. אתר אינטרנט שנועד לשמש ככרטיס הביקור הדיגיטלי של עסק, לא משנה באיזה גודל, צריך בראש ובראשונה לשדר אמינות ומקצועיות. כאשר מדובר על בניית אתרים לעורכי דין, קשה לייצר תוצאה מדויקת שתעמוד בתנאים הללו יותר מהרגיל. עורכי דין צריכים לספק ללקוחות תחושה של בטחון מוחלט, ולא משנה באיזה תחום משפטי – פלילים, תעבורה, דיני עבודה או אחרים.
לכך ניתן להוסיף את ריבוי העוסקים במקצוע – בישראל אחד מכל 130 אנשים הוא עורך דין – אשר מקשה על היכולת לבדל את האתר מאתרים אחרים, ואת האיסורים וההגבלות שמציבה לשכת עורכי הדין בענייני פרסום ושיווק. כל זה לא אומר חלילה שמדובר במשימה בלתי אפשרית, אבל בהחלט צריך לדעת לעשות את זה נכון על מנת לעלות לאוויר עם אתר מקצועי וייחודי, שיעניק ללקוחות הקיימים והפוטנציאליים שלכם את כל מה שהם צריכים.
מה צריך לכלול באתר?
בניית אתרים לעורכי דין יכולה לעשות לעיתים יותר נזק מתועלת. אם תקימו אתר שלא ישדר את התדמית הנכונה ואת אופייה הייחודי של החברה, לא יפנה לקהל היעד המתאים או לא יהיה מספיק מקצועי, יתקשה למשוך לקוחות חדשים. נניח שמישהו פגש אתכם או קיבל המלצה מחבר, סביר להניח שהצעד הבא שלו יהיה לחפש אתכם בגוגל. אתם צריכים להיות שם, מדורגים כמה שיותר גבוה, עם אתר שמספק את כל המידע הדרוש וחוויה טובה ואמינה.
אין נוסחת קסם אחת שעובדת עבור כל משרד עורכי דין. גודל המשרד, התחום המשפטי וכמובן טביעת האמצע הייחודית שלכם ישפיעו על מבנה ותכולת האתר, אבל באופן כללי, אלה פרטים שכדאי לכלול באתר:
אודות המשרד – פרטים כמו שנת הקמה, חזון וכו'.
תחומי פעילות – לא מספיק לכתוב "דין פלילי". כדאי לפרט כמה שיותר את תחום הפעילות ואת השירותים המוצעים, לפחות בעמוד מסודר אחד, ואפילו אפשר לפתוח עמוד עבור השירותים הבולטים. תספרו על כל מה שמוצע ללקוחות, דברים כמו: חוזים, פתיחת עסקים, ייצוג בבית משפט וכיוצא בזה.
אודות הצוות – בין אם יש לכם משרד שכולל עורך דין אחד או פירמה גדולה, מומלץ להציג ללקוחות את כל עורכי הדין עם תמונה וכמה מילים.
רשימת לקוחות – אפשר לציין שמות של לקוחות שירשימו וימשכו אחרים. בנוסף, ניתן לכתוב על תיקים בעלי פרופיל גבוה או חשיבות גדולה בהם טיפלתם.
מאמרים מקצועיים ותקדימים – אחת הדרכים לשדר מקצועיות היא מאמרים המציגים אתכם כברי סמכא, או הצגה של תקדימים בולטים ומעניינים בתחום שלכם, שעשויים להיות רלבנטיים ללקוחות. אם כתבו עליכם בתקשורת, שלבו באתר גם את זה.
איך בונים אתר לעורכי דין?
כפי שהבנתם, בניית אתרים לעורכי דין יכולה להיות מאתגרת, ולכן מומלץ לפנות לחברה מקצועית וטובה בתחום בניית אתרי אינטרנט, ובפרט בתחום בניית אתרי וורדפרס. זוהי מערכת לניהול תוכן, אשר מומלצת עבור בניית אתר מכל סוג, ומתאימה מאוד לאתרי תדמית. וורדפרס מאפשרת גמישות ומאפשרת לכל עסק מכל סוג ובכל גודל, להציג את עצמו ואת האופי שלו בהתאמה אישית.
המערכת מבוססת קוד פתוח, מה שאומר שכל מפתח יכול להשתמש ברכיבים קיימים, לשדרג או לשנות אותם או לפתח חדשים. בנוסף, לאתרי וורדפרס יש תכונות שעוזרות להם להתברג גבוה בתוצאות החיפוש בגוגל. זה כמובן חשוב מאוד, שכן בניית אתרים לעורכי דין לא תיתן להם דבר, אם בסופו של דבר אנשים שזקוקים להגנה משפטית לא ימצאו את האתר שלהם.